Go Back
bobotie

Vegetarisk Bobotie med linser

En vegetarisk variant af Sydafrikas nationalret Bobotie, lavet med linser og svampe.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 10 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Hovedret
Køkken Sydafrikansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1-2 spsk olie til panden
  • 1 spsk karry med top
  • 1 spsk garam masala med top
  • 1 tsk gurkemeje
  • 500 gr linser jeg brugte grønne og beluga
  • 500 gr blandede svampe gerne mørke champignoner og shitake
  • 2 spsk mild chutney evt. mangochutney eller blommechutney
  • 2 spsk abrikosmarmelade
  • 1 liter vand
  • 2 terninger grøntsagsbouillon
  • 3 æg
  • 250 ml mælk
  • laurbærblade kan undlades
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skyl linserne grundigt og sæt dem evt. i blød mens du forbereder resten. Det forkorter deres kogetid en smule.
  • Hak løg og hvidløg og steg et minut i olien, på en stor pande.
  • Tilsæt rensede, finthakkede svampe (små firkanter) og steg til al væden er fordampet.
  • Tilsæt karry, garam masala, gurkemeje og et skvæt vand.
  • Dræn linserne og steg dem med på panden et øjeblik.
  • Hæld 5 dl vand og bouillonterninger i og lad det simre 10-15 minutter.
  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Kom mere vand i efter behov, mens det forsat simre indtil linserne er møre. Det tager ca. 20 minutter og du skal ca. op på 1 liter i alt.
  • Nåt linserne er møre tilsættes chutney og marmeladen. Smag til med salt og peber og evt. mere chutney og marmelade.
  • Tag panden af varmen og pres massen ned i panden og glat ud, så det ligger jævnt. Hvis din pande ikke kan gå i ovnen, så gør dette i et ovnfad i stedet.
  • Pisk æg og mælk godt, og tilsæt lidt salt og peber. Hæld æggeblandingen forsigtigt over linserne og pynt med laurbærblade.
  • Bag I 20-25 minutter, til ægget et fast og let gyldent. Nyd gerne med ris - eller de traditionelle gule ris og en sprød salat.
Keyword aftensmad, hovedret, vegetarisk, vinter