Go Back
sommersalat med squash, citron og hvidløg

Sommersalat med marineret squash og burrata

En dejlig, frisk sommersalat med masser af smag
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Salat
Antal 4 personer

Equipment

  • 1 mandolinjern eller en god skræller

Ingredienser
  

  • 3 stk squash små/medium
  • 2 stk citron
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 helt hvidløg
  • 1-2 stængler mynte, bladene herfra
  • 2 stk burrata Eller stracciatella
  • salt
  • chiliflager

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 230 gr over/under.
  • Vask citronerne. Læg den ene til side til senere. Riv skallen fra den anden ned i en lille skål.
  • Skær citronen over på midten og kom den på en bageplade (evt et lille ovnfad). Skær toppen af hvidløget og kom det med citronen på pladen/fadet med lidt olivenolie på. Bag i 20-25 minutter, til hvidløget er helt blødt.
  • Vask dine squash og skær enden af. Skær dem i tynde strimler på langs, gerne på et mandolinjern (2.5 mm)
  • I en skål vender du strimlerne med 1 spsk olivenolie, skallen fra den ene citron (der nu er i ovnen) og et drys salt. Brug evt. hænderne, de kan sidde lidt sammen.
  • Når hvidløget er gyldent og blødt, tager du det ud af ovnen og lader det køle af. Lad citronerne blive i ovnen, men skru nu over på grill. Citronerne skal blive lidt sorte. det tager 3-5 minutter, afhængigt af din ovn.
  • Når citroner er klar, så lader du dem køle af et par minutter. Klem de bløde fed hvidløg ned i en skål og rør til en hvidløgspuré. Pres de brændte citroner så saften og lidt af kødet kommer ned til hvidløget. Rør sammen.
  • Hæld vandet fra din squash og bland det godt med hvidløg og citron.
  • Skær burrata I mindre stykker.
  • Anret på en stor tallerken. Først den marinerede squash, så burrata, pynt med mynteblade, drys med salt (gerne flagesalt) og chiliflager og riv lidt skal fra den sidste citron på toppen af salaten.
  • Da rå squash afgiver en del væske, smager salaten bedst samme dag som den tilberedes.
Keyword aftensmad, salat, sommer, tilbehør