Kom skiverne i en gryde med vand og eddike. Dækker væden ikke, så spæd op med mere vand og eddike.
Lad kartoflerne simre til de lige akkurat er møre - IKKE bløde. Det tager 5-10 minutter.
Tag gryden af varmen og lad dem ligge i eddikeblandingen og køle af i 20 minutter.
Overfør kartoflerne til en rist og lad dem tørre. Det tager kun et par minutter.
Mens de tørrer tænder du ovnen på 200 grader varmluft.
Vend kartoflerne forsigtigt i en skål med olien, 1 tsk salt og friskkværnet peber.
Bag kartoflerne i ét lag på bagepapir i 20-25 minutter, vend dem og bag yderligere 20 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.
Noter
Du kan justere kartoflernes surhed ved at erstatte eddike med vand - men, det er syrligheden der gør de her kartofler noget særligt, så jeg ville passe på med at fortynde blandingen for meget.