Go Back
salt and vinegar kartofler

Salt and vinegar kartofler

Salte, syrlige og sprøde kartofler!
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 5 minutter
Ret Snack, Tilbehør
Køkken plantebaseret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 500 gr. kartofler
  • 3 dl lagereddike klar
  • 1 dl vand
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Vask og skær dine kartofler i skiver.
  • Kom skiverne i en gryde med vand og eddike. Dækker væden ikke, så spæd op med mere vand og eddike.
  • Lad kartoflerne simre til de lige akkurat er møre - IKKE bløde. Det tager 5-10 minutter.
  • Tag gryden af varmen og lad dem ligge i eddikeblandingen og køle af i 20 minutter.
  • Overfør kartoflerne til en rist og lad dem tørre. Det tager kun et par minutter.
  • Mens de tørrer tænder du ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vend kartoflerne forsigtigt i en skål med olien, 1 tsk salt og friskkværnet peber.
  • Bag kartoflerne i ét lag på bagepapir i 20-25 minutter, vend dem og bag yderligere 20 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.

Noter

Du kan justere kartoflernes surhed ved at erstatte eddike med vand - men, det er syrligheden der gør de her kartofler noget særligt, så jeg ville passe på med at fortynde blandingen for meget. 
Keyword kartofler, snacks