Go Back

Peanut chokolade firkanter

Lækre små konfekagtige firkanter med chokolade og peanuts.
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Dessert, Snack
Køkken plantebaseret
Antal 20 stk

Equipment

  • 1 foodprocessor og ellers en stavblender

Ingredienser
  

  • 25 stk "juicy dates" Det er de helt bløde dadler i papkasser
  • 2 dl grovvalsede havregryn evt. glutenfri, hvis du ønsker dette.
  • 1 dl mandelmel Kan laves af mandler, se noter længere nede.
  • 3 spsk peanutbutter med top
  • 2 spsk kokosolie
  • 3 spsk kakao vælg gerne en god kakao, det gør hele forskellen!
  • 1 dl saltede peanuts
  • 140 gr mørk chokolade
  • ekstra peanutbutter til topping
  • 1 drys flagesalt til topping

Sådan gør du
 

  • Tag alle ingredienser UNDTAGEN chokolade, saltede peanuts, ekstra peanutbutter og flagesalt, og blend det sammen. Dette gøres nemmest i en foodprocessor, men ellers brug en stavblender.
  • Hak de saltede peanuts og tilføj dem til massen.
  • Beklæd et ovnfad eller bageplade med bagepapir og hæld massen på.
  • Pres massen flad - ca. 1. cm i tykkelse - og alt efter størrelsen på formen, form en firkant/et rektangel.
  • Smelt chokoladen, evt. i en mikroovn og hæld på "kagen".
  • Drizzle med peanutbutter og brug enden af en teske til at tegne streger i chokoladen, så der dannes det fine mønster.
  • Drys salt på og lad "kagen" køle ned i køleskabet.
  • Nu kan den skæres i 20 stykker. Opbevar i en lufttæt boks i køleskabet, med bagepapir eller lignende mellen lagene.

Noter

  • Det er vigtigt at bruge de helt bløde juicydates, da medjool og andre mere tørre dadler er sværere at blende ud og ikke tilføjer den samme fugt. Hvis du vil bruge en anden slags dadler, så læg dem i blød et par timer før du går i gang. 
  • Mandelmel kan efterhånden købes i det fleste supermarkeder, men en anden mulighed er at lave den selv. Du blender bare mandler til det er helt fint og stopper før det klumper sammen (stadiet før nøddesmør).
Keyword chokolade, dessert, peanuts, snacks, sundere dessert