Go Back
nemme chokolader med sprøde nødder

Nemme chokolader med sprøde nødder

Nemme chokolader med sprøde nødder, stegt i ahornsirup.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Ret Dessert, Snack
Antal 12 stk

Ingredienser
  

  • 1 plade god, mørk chokolade ca. 100 gr.
  • 30 gr smør
  • 0,75 dl ahornsirup
  • 2,5 dl blandede nødder Jeg brugte mandler, usaltede pistacienødder, hasselnødder og valnødder.
  • flagesalt

Sådan gør du
 

  • Hak nødder meget groft.
  • Hak chokoladen groft.
  • Gør et vandbad klar ved at hælde vand i en gryde og sætte en lidt større skål oven i, som chokoladen kan smeltes i.
  • Varm en stegepande op på medium varme. Tilsæt smør og nødder, når smørret har boblet af.
  • Smelt chokoladen mens du steger nødderne. Når de får lidt farve, så tilsætter du ahornsirup til panden. Husk at røre i chokoladen løbende.
  • Når siruppen tykner, så tag panden af varmen.
  • Dryp en lille skefuld chokolade på et bagepapir og top med nødderne. Drys med lidt flagesalt.
  • Du kan sætte dem i fryseren 10 minutter, så størkner de hurtigere, men hver obs på at chokoladen helst skal sætte sig et par timer efter det. Ellers smelter den hurtigere på fingrende og er mindre sprød.
Keyword chokolade, dessert, nødder, snacks