Go Back

Morgenmadsvafler

Vafler lavet af havregryn, perfekt til morgenmad.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Ret Morgenmad
Køkken bagværk
Antal 10 vafler

Equipment

  • 1 vaffeljern
  • 1 blender

Ingredienser
  

  • 2 dl grovvalsede havregryn ca. 100 gr
  • 1 dl hvedemel Gerne stenkværnet, ca. 60 gr
  • 2 stk æg
  • 2 dl mælk Jeg bruger havredrik
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 30 gr smeltet smør eller kokosolie
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk kardemomme, stødt

Sådan gør du
 

  • Smelt smør i en gryde, sæt til side.
  • Blend havregryn til mel og hæld i en skål. Tilsæt mel, salt, bagepulver, vaniljesukker og kardemomme.
  • Kom æg og 1 dl mælk i skålen og pisk. Tilsæt den sidste dl mælk og det smeltede smør, og rør igen. På denne måde undgår du klumper.
  • Tænd dit vaffeljern og lad dejen hvile på køkkenbordet i mens.
  • Bag vaflerne til de er gyldne. Du skal ca. bruge 0,5 dl pr. vaffel, alt efter størrelsen på dit vaffeljern.
  • Vaflerne er sprøde når de er varme, så enten kan du sætte vaffeljernet på bordet og spise dem løbene, eller opbevare dem på en rist til alle er klar.
  • Servér med din foretrukne toppings; flødeskum, yoghurt, kompot, bær, peanutbutter og evt. lidt sirup eller flydende honning.

Noter

Hvis du vil lave salte vafler, så undlad vanilje og kardemomme og servér evt. med hummus, avokado og spejlæg.
 
Ønsker du at vaflerne er sødere, så tilsæt en spiseske sukker til dejen. 
Keyword bagværk, dessert, fuldkorn, nem opskrift, sundere dessert, vafler