Kanelhorn - et snasket alternativ til kanelsnegle 🐌
Lækre, snaskede kanelhorn.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Hævetid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 10 minutter min
Ret Dessert, Kage
Køkken bagværk
- 40 gr gær
- 1.25 dl mælk Du kan bruge plantedrik
- 0.75 dl neutral yoghurt Du kan bruge soyayoghurt
- 40 gr sukker
- 200 gr smør Den veganske smørblok kan også bruges
- 400 gr hvedemel
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk vaniljepulver Gerne ren vanilje
- 25 gr smør Til fyldet
- 0.5 dl sukker Til fyldet - du kan bruge brun farin for mere smag
- 0.75 dl sirup Til fyldet
- 2 tsk kanel Til fyldet
- 1 æg til pensling Eller vegansk fløde for en vegansk variant
- Perlesukker, hakkede nødder eller glasur som topping
Mix mælk og yoghurt i en gryde og varm det op til det er lillefinger varmt.
Rød gæren ud i blandingen.
Pisk sukkeret og smøret sammen og bland alle ingredienser sammen (IKKE de sidste par linjer, som er ingredienser til fyldet)
Ælt dejen helt glat og smidig. Kom dejen på køl i 30 minutter og forbered fyldet i mens.
Bland ingredienser til fyldet; sukker, sirup, smør og kanel i en skål. Rør til massen er ensartet.
Rul nu dejen ud i et rektangel på en meldrysset bordplade. Smør fyldet på dejen og skær i 12 trekanter.
Rul trekanterne fra den tykke ende og placér på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk hornene med et fugtigt klæde og lad dem hæve 1 time.
Tænd ovnen på 200 gr over/undervarme. Pisk et æg sammen og pensl hornene. Drys med perlesukker og hakkede nødder, eller pynt med glasur når de er afkølede.
Bag ca. 10 minutter. Alle ovne er forskellige, så hold øje med dem. De er færdige når de er flotte og gyldne.
Denne opskrift er originalt vegansk.
Du kan derfor selv vælge om du vil bruge vegansk eller almindeligt smør, mælk osv. Derfor egner opskriften sig godt til de fleste, da den nemt kan laves uden laktose, æg og animalske produkter.
Keyword bagværk, dessert, fika, kage, kanel