Go Back
hjemmelavet frisk pasta

Hjemmelavet frisk pasta

En opskrift på hjemmelavet frisk pasta
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Ret pasta, Tilbehør
Køkken Italiensk
Antal 3 personer

Equipment

  • 1 Pastabræt Kun nødvendigt til denne type, du kan også bruge dejen til ravioli mm.

Ingredienser
  

  • 300 gr tipo00 mel Bemærk der er forskel på kvaliteten

Sådan gør du
 

  • Kom mel i en skål - eller form en skål af mel på dit køkkenbord. Lav en fordybning i melet.
  • Klæk æggene ned i fordybningen.
  • Brug en gaffel til at piske æggene. Tag langsomt mere mel med. Når massen minder mere om en dej, vipper du den ned på køkkenbordet (hvis du startede i en skål.
  • Dejen skal æltes godt i ca. 10 minutter, til dejen er blød og nemt samles til en kugle.
  • Pak pastadejen ind i film og kom på køl i 30 minutter (den kan godt ligge længere).
  • Del dejen i 4 og rul dem til pølser. Skær i små stykker. Kom mel på dit pastabræt og hænder, og tryk nu stykket aflangt og pres ned af pastabrættet med din tommelfinger. Så skulle du gerne stå med en pasta der ligner den på billedet. Prøv dig frem med trykket og størrelsen - du finder hurtigt en rytme.
  • Læg dem på et meldrysset bord uden de rører hinanden til de skal koges.
  • Kog i letsaltet vand i 3-5 minutter, til de er al dente.
Keyword aftensmad, pasta