2,5dlpeanutbutterDet passer med et helt glas fra coop 365, 350 gr.
1,75dl honning
6dl grovvalsede havregryn
50grfinthakket mørk chokolade
1håndfuldmandler, hakket
1håndfuldfrysetørret hindbærkan fåes til en god pris i mange supermarkeder
1/2tskvaniljepulver ren vanilje, ikke vaniljesukker
1knivspidssalt
Sådan gør du
Rist mandlerne på en tør pande, til de får lidt farve. Lad dem køle af.
Rør peanutbutter og honning godt sammen. Hak chokolade og de afkølede mandler fint.
Bland havregryn, salt og vanilje sammen med peanut/honning blandingen. Tilsæt mandler og chokolade og mix til det er fordelt i blandingen.
Beklæd en form med bagepapir og hæld blandingen i og kom bagepapir ovenpå. Det betyder ikke så meget om fadet er for stort, du kan selv forme lidt med bagepapiret, men rul blandingen ud til ca. 20x20 cm.
Pres god ned på bagepapiret og kør rund med en glat overflade (jeg brugte et målebæger), for at sikre, at barerne ikke bliver porøse. Pres også kanterne ind fra siden.
Sæt formen på køl mindst en time før barerne skæres i ca. 28 stykker. Har du ca. rullet ud til de 20 x 20, så del dejen i 4 på den ene led og 7 på den anden.
Nu er barerne bløde og bøjelige, men efter en nat på køl, bliver de faste. Jeg opbevarer dem i en bøtte med bagepapir i mellem hvert lag - og så på køl. De holder fint en uge eller længere.
Noter
Vil du have helt flotte hjørner, så brug en form med skarpe kanter, i stedet for et afrundet fad som mig.