Go Back
hjemmelavede muslibarer

Hjemmelavede müslibarer

Lækre hjemmelavede müslibarer med chokolade, mandler og hindbær
Forb. tid 10 minutter
køl 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Snack
Køkken bagværk
Antal 26 stk

Ingredienser
  

  • 2,5 dl peanutbutter Det passer med et helt glas fra coop 365, 350 gr.
  • 1,75 dl honning
  • 6 dl grovvalsede havregryn
  • 50 gr finthakket mørk chokolade
  • 1 håndfuld mandler, hakket
  • 1 håndfuld frysetørret hindbær kan fåes til en god pris i mange supermarkeder
  • 1/2 tsk vaniljepulver ren vanilje, ikke vaniljesukker
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du
 

  • Rist mandlerne på en tør pande, til de får lidt farve. Lad dem køle af.
  • Rør peanutbutter og honning godt sammen. Hak chokolade og de afkølede mandler fint.
  • Bland havregryn, salt og vanilje sammen med peanut/honning blandingen. Tilsæt mandler og chokolade og mix til det er fordelt i blandingen.
  • Beklæd en form med bagepapir og hæld blandingen i og kom bagepapir ovenpå. Det betyder ikke så meget om fadet er for stort, du kan selv forme lidt med bagepapiret, men rul blandingen ud til ca. 20x20 cm.
  • Pres god ned på bagepapiret og kør rund med en glat overflade (jeg brugte et målebæger), for at sikre, at barerne ikke bliver porøse. Pres også kanterne ind fra siden.
  • Sæt formen på køl mindst en time før barerne skæres i ca. 28 stykker. Har du ca. rullet ud til de 20 x 20, så del dejen i 4 på den ene led og 7 på den anden.
  • Nu er barerne bløde og bøjelige, men efter en nat på køl, bliver de faste. Jeg opbevarer dem i en bøtte med bagepapir i mellem hvert lag - og så på køl. De holder fint en uge eller længere.

Noter

Vil du have helt flotte hjørner, så brug en form med skarpe kanter, i stedet for et afrundet fad som mig. 
Keyword madpakke, snacks, sundere dessert