1håndfuldbasilikumstor håndfuld - passer med en øko potte fra supermarkedet.
0,5dlolivenolie
1spsksirupalm. sukkersirup eller ahornsirup
salt og peber
Sådan gør du
Start med at komme cashewnødderne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Sæt til side.
Vask agurk, spidskål og hjertesalat og skær i små stykker. Hak skallotteløg i små tern. Kom det hele i en skål.
I en blender tilføjer du basilikum (vasket), spinat (vasket), hvidløg, avocado, citronsaft, sirup, olivenolie, jalapeños og de drænede cashewnødder vi før satte i blød. Blend til massen er helt ensartet. Smag til med salt og peber.
Vend salat og dressing sammen og servér straks. Salten trækker væden ud af salat og agurk, så salaten er bedst indenfor de første timer, men kan sagtens gemmes - der ryger bare en del af sprødheden.
Noter
Skal salaten kun serveres for voksne? Så tilsæt evt. lidt hakket chili til sidst.