Go Back
green goddess salat

"Green Goddess" salat

En lækker, cremet salat med masser af smag.
Forb. tid 15 minutter
Ret Forret, Hovedret, Tilbehør
Køkken plantebaseret
Antal 4 personer

Equipment

  • 1 blender

Ingredienser
  

  • 2 stk agurker
  • 1 stk hjertesalat eller tilsvarende mængde romainsalat
  • 1/2 stk spidskål
  • 1 stk skalotteløg Eller 1/2 salatløg
  • 60 gr cashewnødder neutrale
  • 1 stk citron, saften
  • 1 stk avocado moden
  • 1 fed hvidløg
  • 20 gr frisk jalapeños eller 7-8 skiver syltet
  • 1 håndfuld spinat stor håndfuld
  • 1 håndfuld basilikum stor håndfuld - passer med en øko potte fra supermarkedet.
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 spsk sirup alm. sukkersirup eller ahornsirup
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Start med at komme cashewnødderne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Sæt til side.
  • Vask agurk, spidskål og hjertesalat og skær i små stykker. Hak skallotteløg i små tern. Kom det hele i en skål.
  • I en blender tilføjer du basilikum (vasket), spinat (vasket), hvidløg, avocado, citronsaft, sirup, olivenolie, jalapeños og de drænede cashewnødder vi før satte i blød. Blend til massen er helt ensartet. Smag til med salt og peber.
  • Vend salat og dressing sammen og servér straks.
    Salten trækker væden ud af salat og agurk, så salaten er bedst indenfor de første timer, men kan sagtens gemmes - der ryger bare en del af sprødheden.

Noter

Skal salaten kun serveres for voksne? Så tilsæt evt. lidt hakket chili til sidst. 
Keyword grøntsager, salat, tilbehør