Go Back

Græskarformede græskarboller

Søde små græskarboller, perfekte til halloween eller efterårshygge.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 1 time 15 minutter
Samlet tid 2 timer
Ret Snack, Tilbehør
Køkken bagværk
Antal 18 boller

Equipment

  • kødsnor

Ingredienser
  

  • 30 gr gær
  • 1 tsk honning
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk kardemomme, stødt
  • 150 gr. græskarpuré bag græskar til mørt og blend.
  • 0,5 tsk gurkemeje
  • 8 gr salt
  • 1 æg
  • 50 gr smør
  • 100 gr groft mel Jeg brugte fuldkorns ølandshvedemel
  • 400 gr hvedemel
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Lav græskar puré ved at bage Hokkaido i både, til de er helt bløde og blende det. Køl af.
  • Lun mælken i en gryde, til det er lillefinger lunt.
  • Smelt smør i en gryde og sæt til siden.
  • Rør mælk, gær og honning sammen.
  • Tilsæt æg, kardemomme, gurkemeje, græskarpuré
  • Tilsæt groft mel, hvedemel og salt, og alt dejen 5 minutter.
  • Ælt det smeltede smør ind i dejen, til den ikke længere er fedtet.
  • Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
  • Form nu 18 boller, spænd dem godt op og bind kødsnor 3 gange rundt om - ligesom du ville pakke en gave ind.
  • Tænd ovnen på 220 gr. over/under varme.
  • Lad bollerne hæve 30 minutter under et fugtigt klæde.
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag ca. 15 minutter.

Noter

  • Du kan lave bollerne større hvis du ønsker. Så former du bare færre boller. 
  • Alle ovne er forskellige, så hold godt øje med dem i de sidste minutter. 
  • Ønsker du en variant med kanelsukker på, så pensler du bare de varme boller med blødt smør og vender dem i kanelsukker. 
Keyword bagværk, brød, efterår, græskar, halloween