Rør gær ud i vandet.
Tilsæt de resterende ingredienser (ikke toppings) og sørg for at dejen er rørt godt sammen.
Lad dejen hvile under låg i 30 minutter.
Fold så dejen ind over sig selv fra alle sider. Lad igen dejen hvile i 30 minutter.
Gentag foldningen - du kan enten gøre som før, eller lave et coil fold, hvor man løfter dejen op.
Lad dejen hvile 30 minutter for sidste gang og gentag foldning.
Overfør nu dejen til den form den skal bages i. Jeg ligger bagepapir under og lidt oliven olie på papiret.
Lad nu dejen hæve i 2-3 timer, alt efter hvor varmt der er i dit køkken. Dæk til med et fugtigt klæde eller folie. Det er bedst, hvis klædet ikke rører dejen.
Forvarm ovnen til 220 gr.
Inden brødet bages hælder du olivenolie over og på dine fingre, og så trykker du fingrene ned i dejen hele vejen rundt, med et par cm i mellem hvert hul. Drys med den topping du har valgt. Bruger du hvidløg, så tryk dem lidt ned i dejen. Det samme gælder for ost og oliven.
Bag dit foccacia på nederste rille i 25 minutter.
Tag brødet ud af formen og bag det 5 minutter på 200 gr varmluft, eller til brødet er gyldent i siderne (behold bare bagepapiret under). Dette trin giver en sprødere skorpe hele vejen rundt.