Cremet spicy pasta - nem og lækker
Denne pastaret er cremet og lidt spicy, og super nem at lave.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Ret Hovedret, pasta
Køkken plantebaseret
- 100 gr cashewnødder neutrale - udblødte
- 1 helt hvidløg
- 2 dl vand
- 1,5 spsk tomatpuré En stor spiske med top
- 2 stk rød chili
- 1 tsk flagesalt med top
- 1,5 tsk sirup
- Pasta efter eget valg, se link til min opskrift på frisklavet pasta i teksten.
Hæld cashewnødder i en skål og overhæld med kogende vand. De skal stå mindst 30 minutter og gerne længere, hvis du ikke har en powerblender.
Skær toppen af hvidløget, placer det på en bageplade og overhæld med lidt olivenolie, og bag 25-30 minutter ved 200 gr, til det er helt blødt inden i.
Når hvidløget er færdigt og køler ned koger du pasta efter eget valg (ca. 400-500 gr).
Mens pastaen koger, kommer du alle ingredienser i blenderen (kun de bløde fed hvidløg, ikke skrællen). Blend til saucen er helt blød og cremet. Smag til med salt og peber.
Gem lidt af pastavandet. Vend saucen i pastaen og tilsæt evt lidt væde ved behov.
Servér gerne med friske tomater og burrata.
- Jeg bruger to lange, røde chilier fra netto (ØGO). De er milde men har lidt smag.
- Du kan starte med at tilsætte en, hvis du er bekymret for om retten bliver for stærk. Vi spiser den dog alle 5, også min yngste.
Keyword aftensmad, chili, hurtig, nem opskrift, pasta, spicy