Go Back
citronris med hvidløg

Citronris med hvidløg

Skønne græskinspirerede ris, med dejlig smag af citron.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hviletid 15 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Middelhavet
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 gr ris Jeg bruger økologiske basmatiris
  • 1/2 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 2 stk citroner
  • 1 tsk tørret dild
  • 0,5 tsk gurkemeje, stødt
  • 1 spsk frisk persille, hakket
  • 5 dl vand
  • 1 stk god bouillon terning

Sådan gør du
 

  • Vask ris til vandet er klart. Dette kræver et par gentagelser.
  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Vask citronerne. Riv skallen fint og gem i en lille skål.
  • Pres saften af 1 1/2 citron og gem.
  • Hæld olivenolie i en varm gryde eller sauterpande. Steg løg og hvidløg 5 minutter. De skal blive bløde og dufte dejligt, men må ikke brænde, så pas på med varmen.
  • Tilsæt smuldret boullionterning og rør godt. Tilsæt ris og citronskal og rist i et minut, mens du rører rundt i gryden.
  • Tilsæt nu gurkemeje, dild, persille, citronsaft og vand. Lad det koge op.
  • Så snart det bobler, lægger du låg på gryden. Det skal simre i 15 minutter ved lav varme. Det skal altså kun lige boble!
  • Efter de 15 minutter tager du gryden af varmen og lader den stå yderligere 15 minutter med låget på.
  • Nu kan du tage låget af og løsne risene med en gaffel.
Keyword citron, græskar, plantebaseret, ris, tilbehør