Go Back
blomkålssuppe med chimichurri

Blomkålssuppe med chimichurri

En smagfuld suppe af blomkål, toppet med chimichurri
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Hovedret, Suppe
Køkken plantebaseret
Antal 4 personer

Ingredients
  

  • 1 stk blomkål to, hvis de er meget små.
  • 1 liter vand kan erstattes med bonebroth/fond
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spiseske ingefær, finthakket ske med top på
  • 0,25 dl olivenolie
  • 2 terninger bouillon Jeg foretrækker urtekram - udelad hvis du bruger fond.
  • 1/2 stk citron, både skal og saft
  • 1 dl græskarkerner, til at toppe suppen med

Chimichurri

  • 1 bundt persille
  • 1 stk rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 1/2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk flagesalt
  • 1/2 tsk sort peber
  • 2 spsk rødvinseddike

Instructions
 

  • Hak hvidløg og ingefær fint.
  • Skær blomkålen i mindre stykker.
  • Varm 1/2 dl olivenolie op ved lav varme, og steg hvidløg, ingefær og blomkål i et minut eller to. Hæld vand og bouillon i og lad det simre, til blomkålen er mør.
  • Mens blomkålen simre, så laver du din chimichurri. Hak persille, hvidløg og chili fint - udelad evt. chiliens kerner, hvis du ikke ønsker at den bliver meget spicy. Vend det sammen i en skål med olie, oregano, eddike, salt og peber, og lad det stå og trække, mens du laver suppen færdig.
  • Når blomkålen er mør, river du skallen fra 1/2 citron fint, og kommer det i suppen. Pres også saften fra den halve citron og tilsæt.
  • Nu skal suppen blendes. Du kan bruge det udstyr du har, evt. en stavblender. Jeg foretrækker at give mine supper en tur i min vitamix blender, for at gøre den helt ensartet, men begge dele fungerer fint.
  • Smag suppen til med salt og peber, steg græskarkerner i lidt olie og drys med salt.
Keyword aftensmad, blomkål, plantebaseret, suppe, vegetarisk