juli 16, 2024

Sommersalat med marineret squash og burrata

Nu er sommeren ikke noget at prale af herhjemme i år – men det betyder ikke at vi skal snydes for sommermad – så her får i opskriften på en en dejlig sommersalat med marineret squash og burrata! 🙏

Men først og fremmest, hvad kalder du den? Sqush, zucchini eller courgetter?? Kært barn har mange navne! Jeg svinger selv mellem squash og zucchini. Faktisk er det langt fra min yndlings grøntsag. Den bliver hurtig ærgerlig, når den bliver tilberedt, hvis man ikke er forsigtig. Men i rå tilstand? Der er det en hel anden snak.

I den her sommersalat, er squashen marineret i olie, citronskal og lidt salt. Dette trækker en del af væden ud af den og gør den mere blød – men alligevel sprød. Faktisk minder den endnu mere om agurk i denne salat, men med et lidt andet bid.

sommersalat med squash og burrata

Salaten er super frisk og har masser af smag. Bagt hvidløg bliver sødt og mildt, og de brændte citroner giver også en anden sødere citronsmag. Springer man bagningen over, vil man stå med en noget mere skarp smag – så det vil jeg ikke anbefale. Heldigvis passer de jo sig selv, inde i ovnen 🙂

Jeg kan huske første år vi dyrkede squash i haven.. Vi endte med at høste 2,3,4 flotte squash hver dag – og jeg anede ikke hvad jeg skulle stille op med dem, da vi først var blevet trætte af råkost og grillet squash. Så, prøv den her opskrift på sommersalat med marineret squash og burrata, hvis du står i den situation 😅

Husk at følge med inde på instagram, hvor jeg deler masser af madinspiration og opskrifter – og tag mig, hvis du prøver en af mine opskrifter 📸 @katinkafrederikke

sommersalat med squash, citron og hvidløg

Sommersalat med marineret squash og burrata

En dejlig, frisk sommersalat med masser af smag
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Salat
Antal 4 personer

Equipment

  • 1 mandolinjern eller en god skræller

Ingredienser
  

  • 3 stk squash små/medium
  • 2 stk citron
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 helt hvidløg
  • 1-2 stængler mynte, bladene herfra
  • 2 stk burrata Eller stracciatella
  • salt
  • chiliflager

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 230 gr over/under.
  • Vask citronerne. Læg den ene til side til senere. Riv skallen fra den anden ned i en lille skål.
  • Skær citronen over på midten og kom den på en bageplade (evt et lille ovnfad). Skær toppen af hvidløget og kom det med citronen på pladen/fadet med lidt olivenolie på. Bag i 20-25 minutter, til hvidløget er helt blødt.
  • Vask dine squash og skær enden af. Skær dem i tynde strimler på langs, gerne på et mandolinjern (2.5 mm)
  • I en skål vender du strimlerne med 1 spsk olivenolie, skallen fra den ene citron (der nu er i ovnen) og et drys salt. Brug evt. hænderne, de kan sidde lidt sammen.
  • Når hvidløget er gyldent og blødt, tager du det ud af ovnen og lader det køle af. Lad citronerne blive i ovnen, men skru nu over på grill. Citronerne skal blive lidt sorte. det tager 3-5 minutter, afhængigt af din ovn.
  • Når citroner er klar, så lader du dem køle af et par minutter. Klem de bløde fed hvidløg ned i en skål og rør til en hvidløgspuré. Pres de brændte citroner så saften og lidt af kødet kommer ned til hvidløget. Rør sammen.
  • Hæld vandet fra din squash og bland det godt med hvidløg og citron.
  • Skær burrata I mindre stykker.
  • Anret på en stor tallerken. Først den marinerede squash, så burrata, pynt med mynteblade, drys med salt (gerne flagesalt) og chiliflager og riv lidt skal fra den sidste citron på toppen af salaten.
  • Da rå squash afgiver en del væske, smager salaten bedst samme dag som den tilberedes.
Keyword aftensmad, salat, sommer, tilbehør

Har du prøvet min green godess salat? Ellers kig forbi opskriften her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering