april 9, 2025

Blomkålssuppe med chimichurri

blomkålssuppe med chimichurri Gå til opskrift

En lækker blomkålssuppe med chimichurri, fuld af gode sager og god smag! Den skal du få opskriften på lige her.

Jeg har set mange videoer af stegt blomkål med chimichurri – og selv prøvet at lave dem. Og jo, det smager helt vidunderligt, men det er også lidt bøvlet at få mere end to sammenhængende skiver blomkål ud af et blomkålshoved, før det falder fra hinanden.. Så en dag, da jeg lavede blomkålssuppe tænkte jeg, hvorfor ikke kombinere min sædvanlige opskrift på blomkålssuppe, med den smagfulde chimichurri og knas fra græskarkerner? Det var en succes, så den opskrift skal i selvfølgelig have. Min yngste er ikke vild med chimichurri, men heldigvis er suppen lækker i sig selv, så hun spiser den bare med græskarkerner og brød til. Det er smart i en børnefamilie, med mad man nemt kan tilpasse til alles smagsløg 🌿

Chimichurri er smagfuld, spicy, syrlig, krydret – alt muligt på én gang. Det går super godt til blomkålens sødme og fyldighed.

blomkålssuppe med chimichurri

Opskriften på blomkålssuppe med chimichurri er hurtig at lave, billig at handle ind til og bliver dermed hurtigt en ny grøn hverdagsfavorit. Servér gerne med lunt brød til, eller skift vandet ud med “bonebroth” (fond) for mere dybde. Husk bare at udelade bouillon, især hvis din fond er saltet.

Blomkål kan du heldigvis skaffe året rundt, men er i sæson fra juni til oktober. Suppen er let og lækker, og kunne sagtens blive en sommerret, selvom suppe måske oftest forbindes med vinter og lange, mørke dage.

Inden vi kommer til opskriften, så husk at du kan følge med på instagram, for meget mere madinspiration og opskrifter 🌿

blomkålssuppe med chimichurri

Blomkålssuppe med chimichurri

En smagfuld suppe af blomkål, toppet med chimichurri
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Hovedret, Suppe
Køkken plantebaseret
Antal 4 personer

Ingredients
  

  • 1 stk blomkål to, hvis de er meget små.
  • 1 liter vand kan erstattes med bonebroth/fond
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spiseske ingefær, finthakket ske med top på
  • 0,25 dl olivenolie
  • 2 terninger bouillon Jeg foretrækker urtekram – udelad hvis du bruger fond.
  • 1/2 stk citron, både skal og saft
  • 1 dl græskarkerner, til at toppe suppen med

Chimichurri

  • 1 bundt persille
  • 1 stk rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 1/2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk flagesalt
  • 1/2 tsk sort peber
  • 2 spsk rødvinseddike

Instructions
 

  • Hak hvidløg og ingefær fint.
  • Skær blomkålen i mindre stykker.
  • Varm 1/2 dl olivenolie op ved lav varme, og steg hvidløg, ingefær og blomkål i et minut eller to. Hæld vand og bouillon i og lad det simre, til blomkålen er mør.
  • Mens blomkålen simre, så laver du din chimichurri. Hak persille, hvidløg og chili fint – udelad evt. chiliens kerner, hvis du ikke ønsker at den bliver meget spicy. Vend det sammen i en skål med olie, oregano, eddike, salt og peber, og lad det stå og trække, mens du laver suppen færdig.
  • Når blomkålen er mør, river du skallen fra 1/2 citron fint, og kommer det i suppen. Pres også saften fra den halve citron og tilsæt.
  • Nu skal suppen blendes. Du kan bruge det udstyr du har, evt. en stavblender. Jeg foretrækker at give mine supper en tur i min vitamix blender, for at gøre den helt ensartet, men begge dele fungerer fint.
  • Smag suppen til med salt og peber, steg græskarkerner i lidt olie og drys med salt.
Keyword aftensmad, blomkål, plantebaseret, suppe, vegetarisk

Du kan evt. servere mit hjemmebagte focaccia til – den opskrift finder du lige her 🙏

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering