september 13, 2024

Den bedste opskrift på focaccia

Den bedste opskrift på foccacia

Er der noget bedre end et lunt, hjemmebagt focaccia? Det tror jeg ikke. Det synes min familie heller ikke! Og jeg tør godt skrive, at dette er den bedste opskrift på focaccia 🥳 Med denne opskrift får du et saftigt, luftigt og sprødt brød, som altid er en sikker vinder – uanset om du serverer det til salater, gryderetter, supper eller måske som sandwichbrød.

De helt autentiske opskrifter på focaccia kræver en koldhævning natten over – og det giver mening, her udvikler der sig masser af smag og lækker tekstur. Jeg synes dog, efter at have testet en del, at jeg er lykkedes med en opskrift, der fungerer rigtig godt uden. Ja! Det tager stadig længere tid end mange opskrifter, du kan finde på nettet, men focaccia skal altså ikke være helt tæt i krummen. Det kræver lidt tid og kærlighed, før det smager som det skal 🙏

Den bedste opskrift på foccacia

Prøv at lave sandwich af dit brød. Gerne med pesto, tomater og mozzarella – en rigtig klassiker! Det er en klar favorit herhjemme. Især med hjemmelavet pesto.

Du kan se en kort video af processen her, bemærk dog, at det er en dobbeltportion.

Husk også, at du kan følge med på Instagram! Tag mig gerne, hvis du prøver opskriften 📸

Den bedste opskrift på foccacia

Den bedste opskrift på foccacia

Et lækkert, luftigt madbrød
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Hævetid 3 timer 30 minutter
Samlet tid 4 timer 5 minutter
Ret Bagværk
Køkken bagværk
Antal 1 brød

Ingredienser
  

  • 400 gr Hvedemel Det er vigtigt at det er en stærk hvedemel, eksempelvis fra bornholms valsemølle
  • 10 gr gær
  • 300 gr lunt vand
  • 15 gr olivenolie
  • 8 gr salt
  • Toppings – gerne flagesalt og rosmarin, eller flagesalt, timian, rødløg og hvidløg som på billedet.
  • Olivenolie til at hælde over brødet

Sådan gør du
 

  • Rør gær ud i vandet.
  • Tilsæt de resterende ingredienser (ikke toppings) og sørg for at dejen er rørt godt sammen.
  • Lad dejen hvile under låg i 30 minutter.
  • Fold så dejen ind over sig selv fra alle sider. Lad igen dejen hvile i 30 minutter.
  • Gentag foldningen – du kan enten gøre som før, eller lave et coil fold, hvor man løfter dejen op.
  • Lad dejen hvile 30 minutter for sidste gang og gentag foldning.
  • Overfør nu dejen til den form den skal bages i. Jeg ligger bagepapir under og lidt oliven olie på papiret.
  • Lad nu dejen hæve i 2-3 timer, alt efter hvor varmt der er i dit køkken. Dæk til med et fugtigt klæde eller folie. Det er bedst, hvis klædet ikke rører dejen.
  • Forvarm ovnen til 220 gr.
  • Inden brødet bages hælder du olivenolie over og på dine fingre, og så trykker du fingrene ned i dejen hele vejen rundt, med et par cm i mellem hvert hul. Drys med den topping du har valgt. Bruger du hvidløg, så tryk dem lidt ned i dejen. Det samme gælder for ost og oliven.
  • Bag dit foccacia på nederste rille i 25 minutter.
  • Tag brødet ud af formen og bag det 5 minutter på 200 gr varmluft, eller til brødet er gyldent i siderne (behold bare bagepapiret under). Dette trin giver en sprødere skorpe hele vejen rundt.

Noter

Fejlfinding.. 
Forsvinder al luften ud af dit brød når du stikker fingrene i dejen inden bagning, så er det med al sandsynlighed pga. din mel. Melet skal kunne holde på boblerne – og det kan det kun, hvis det indeholder meget protein (gluten). Jeg har god erfaring med bornholms valsemølle, både deres almindelige hvedemel og tip0 00. 
Keyword bagværk, brød, foccacia

Du kan evt serverer dit foccacia til denne green godess salat – en lækker kombination!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering