oktober 19, 2023

Græskarformede Græskarboller

græskarboller

Se nu her, er de ikke søde?
De små græskarboller er perfekte til efterårshygge – eller måske halloween?
Opskriften er simpel, og bollerne bliver bløde og skønne – lidt som en fødselsdagsbolle, blot med en flot orange farve.

Stilken kan laves af flere ting. Du kan hakke et par kanelstænger i mindre stykker eller bruge halverede valnødder.

Der er to muligheder; enten spises bollerne, som de er, eller med smør, eller også pensler du de varme boller i blødt smør og ruller dem i kanelsukker. Så har du pludselig en mellemting mellem boller og donuts, og lad mig bare sige, at mine børn var ret vilde med den version 😅 Se billedet under opskriften.

Husk endelig at tagge mig, hvis du prøver min opskrift

Husk endelig at tagge mig, hvis du prøver min opskrift 📸 @katinkafrederikke

Græskarformede græskarboller

Søde små græskarboller, perfekte til halloween eller efterårshygge.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 1 time 15 minutter
Samlet tid 2 timer
Ret Snack, Tilbehør
Køkken bagværk
Antal 18 boller

Equipment

  • kødsnor

Ingredienser
  

  • 30 gr gær
  • 1 tsk honning
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk kardemomme, stødt
  • 150 gr. græskarpuré bag græskar til mørt og blend.
  • 0,5 tsk gurkemeje
  • 8 gr salt
  • 1 æg
  • 50 gr smør
  • 100 gr groft mel Jeg brugte fuldkorns ølandshvedemel
  • 400 gr hvedemel
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Lav græskar puré ved at bage Hokkaido i både, til de er helt bløde og blende det. Køl af.
  • Lun mælken i en gryde, til det er lillefinger lunt.
  • Smelt smør i en gryde og sæt til siden.
  • Rør mælk, gær og honning sammen.
  • Tilsæt æg, kardemomme, gurkemeje, græskarpuré
  • Tilsæt groft mel, hvedemel og salt, og alt dejen 5 minutter.
  • Ælt det smeltede smør ind i dejen, til den ikke længere er fedtet.
  • Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
  • Form nu 18 boller, spænd dem godt op og bind kødsnor 3 gange rundt om – ligesom du ville pakke en gave ind.
  • Tænd ovnen på 220 gr. over/under varme.
  • Lad bollerne hæve 30 minutter under et fugtigt klæde.
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag ca. 15 minutter.

Noter

  • Du kan lave bollerne større hvis du ønsker. Så former du bare færre boller. 
  • Alle ovne er forskellige, så hold godt øje med dem i de sidste minutter. 
  • Ønsker du en variant med kanelsukker på, så pensler du bare de varme boller med blødt smør og vender dem i kanelsukker. 
Keyword bagværk, brød, efterår, græskar, halloween

Det er ikke svært at binde bollerne ind i kødsnor. Jeg bruger samme metode som når en gave skal have gavebånd på, bare 3 gange rundt om, fremfor to. Du kan også klippe 3 snore af og binde dem én ad gangen. Når du skal have dem af, kan bollerne “have spist” snoren, så klipper du snoren i toppen og bunden af bollen og hiver dem ud enkeltvis fra bunden af.

græskarboller

Her ser du kanelversionen; græskarboller med kanelsukker! Du kan læse under NOTER, nederst i opskriften, hvordan du laver denne variant. De smager som en mellemting mellem boller og doughnuts, og det er et ret skønt mix!

Har du prøvet min opskrift på pitabrød? Eller kan du finde opskriften lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering