oktober 17, 2023

Opskrift på hjemmebagte Pitabrød

pitabrød

Det er nemmere end man lige skulle tro at bage sine egne pitabrød. Jeg har ikke købt pitabrød i butikkerne siden jeg bagte dem selv første gang. Så lækkert!

Denne her opskrift har et mix af groft og fint mel, hvilket giver en dejlig smag og mæthed. Jeg har brugt fuldkornsølandshvedemel og almindelig hvedemel, men andre typer fuldkornshvede burde fungere lige så fint.

Du kan se, hvordan pitabrødet skal se ud, i en video på min Instagram. Den finder du her.

Jeg elsker at se, når mine opskrifter bliver brugt, så tag mig gerne på instagram 📸 @katinkafrederikke

pitabrød

Hjemmelavede pitabrød

Skønne pitabrød, nemme at lave.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 8 minutter
Hævetid 1 time 50 minutter
Samlet tid 2 timer 8 minutter
Ret Hovedret, Tilbehør
Køkken Middelhavet
Antal 18 pitabrød

Ingredienser
  

  • 20 gr gær
  • 8 dl vand
  • 300 gr fuldkornsmel, ølandshvedemel
  • 800 gr hvedemel
  • 20 gr salt

Sådan gør du
 

  • Opløs gær i vand
  • Tilsæt mel og salt og ælt godt. Dejen er lidt klistret, så vask hænder undervejs, eller brug en røremaskine.
  • Lad dejen hæve tildækket i 1-1,5 time.
  • Tril 18 boller. Du kan veje dem af til 100 gr, hvis de skal være helt ens. (eller færre, hvis du ønsker dine pitabrød skal være større)
  • Lad bollerne hæve 15-20 minutter under et fugtigt klæde.
  • Tænd ovnen på 230 gr. varmluft og varm pladen og ovn op.
  • Tril 4 boller i mel og overfør til et stykke bagepapir. Rul dem forsigtigt flade med en kagerulle.
  • Overfør bagepapir til pladen og bag i 8 minutter.
  • OBS, varmefordeler din ovn godt, kan du bage to plader ad gangen.
Keyword bagværk, bagning, brød, pitabrød, hjemmebag
pitabrød

Skulle du have spørgsmål så skriv en kommentar eller send mig en mail, så skal jeg forsøge at hjælpe dig videre.

Jeg har lavet en side, hvor du kan se de produkter jeg bruger og er glad for – den finder du her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering